10 důvodů, proč lidé dávají přednost operáku

Možná jste o tom někde četli, možná na vás vyskočila reklama a možná už to využívá někdo ve vašem okolí. Ano – operativní leasing na elektronická zařízení je prostě aktuální trend. Proč tomu tak je?

10 důvodů, proč lidé dávají přednost operáku

1. Uvolníte si peníze

Nákup nového počítače ale i mobilu znamená v dnešní době poměrně velký finanční výdaj. Tyto peníze utratíte najednou a vaše zařízení ztrácí každý měsíc svou hodnotu. Díky operáku můžete ale hotovost využít lépe. Třeba jako finanční rezervu nebo pro opravdovou investici, která vám bude peníze vydělávat.

2. Dosáhnete na lepší zařízení

Místo, abyste museli řešit nižší konfiguraci nebo třeba bazarový stroj, díky menším měsíčním platbám dosáhnete na váš vysněný počítač nebo mobil.

3. Je to výhodnější

Podle výzkumu agentury výzkumu agentury Perfect Crowd z roku 2018 jsou celkové náklady při financování jednotlivých zařízení operativním leasingem při tříletém životním cyklu o cca 9 % nižší než při financování úvěrem a dokonce o 12 % nižší než při financování hotovostí. Takže dokonce můžete ušetřit!

4. Každé dva roky máte nové zařízení

Většina výrobců sice představuje nové modely každý rok, ale dochází u nich jen k minimálnímu posunu. S operákem máte nové zařízení každé dva roky, což považujeme za optimální dobu obnovy z uživatelského hlediska i z finančního. 

5. Odpadá starost s prodejem

Ne každého baví shánět na staré zařízení kupce, vyřizovat telefony, smlouvy, či platit poplatky inzertním portálům. U operáku mobil nebo počítač prostě vrátíte a vezmete si nový. Žádný stres.

6. V ceně máte pojištění

Ruku na srdce – když kupujete nový mobil, chce se vám ještě připlácet tisíce za pojištění? U operáku máte pojištění v ceně, takže máte klid i v případech, kdy se vám zařízení rozbije nebo vám ho někdo ukradne.

7. Nemusíte se bát poruch a oprav

Servis bývá problém. Potřebujete pracovat, ale místo toho řešíte potíže s porouchaným strojem. To u nás nehrozí – dostanete náhradní zařízení a celý servisní proces pořešíme my.

8. Finance máte pod kontrolou

Se splátkami znáte na korunu přesně náklady na budoucí provoz. Můžete tak jednoduše plánovat a neplánované výdaje vás nezaskočí.

9. Vše si dáte rovnou do nákladů

Pokud jste firma nebo podnikatel, vše si dáte jednoduše rovnou do měsíčních nákladů. Je to mnohem efektivnější než odpisy majetku. Zejména u nákupu vícero přístrojů najednou. Samozřejmě měsíčně odečtete z platby i DPH.

10. Když si to rozmyslíte, můžete operák ukončit

Ano, možná vás straší, že se k něčemu upíšete na dva roky. To chápeme a umožňujeme proto předčasné ukončení smlouvy – po 12 měsících dokonce zcela bez sankcí. 

Tak už je vám jasnější, proč lidé stále častěji dávají přednost operáku?
Podívejte se rovnou na naši nabídků počítačů a mobilů.